Excel taulukkolaskenta

 Etusivu

Taulukoiden muokkaaminen ja muotoilu

Sarakkeiden ja rivien lisääminen
Voit lisätä rivejä tai sarakkeita myös jälkeenpäin, jos haluat lisätä tietoja johonkin väliin. Maalaa sarake jonka viereen haluat uuden sarakkeen (1). Maalaa koko sarake klikkaamalla kirjainta, jolloin koko sarake vaihtaa väriä. Klikkaa oikealla hiirinäppäimellä uudelleen ja saat valikon. Valitse sieltä Lisää-kohta (2). Uusi sarake tulee maalatun sarakkeen vasemmalle puolelle.

Saman voi tehdä riveille. Maalaa haluttu rivi klikkaamalla rivinumeroa ja valitsemalla hiiren oikealla näppäimellä valikosta Lisää. Uusi rivi tulee merkatun yläpuolelle.

 

Desimaalien lisääminen ja vähentäminen

Maalaa säädettävä alue klikkaamalla taulukon reunaan (1) ja vetämällä toiseen reunaan (2) hiiren nappia koko ajan painaen. Kun alue on maalattu, voit säätää desimaalien määrää desimaalinapeista (3).

 

Täyttöväri

Maalaa alue johon haluat täyttövärin (1). Valitse Täyttöväri-valikosta oikea täyttöväri (2). Jos haluat poistaa värin, valitse Ei täyttöä.

 

Tekstien muokkaaminen soluissa

Valitse muokattava alue taulukossa (1). Tekstin väriä voi muuttaa valitsemalla listasta värin (2). Tekstityyppiä voi valita fonttilistasta (3) ja sen koon viereisestä kokovalitsimesta. Lihavoinnin saa Bold-napista (4). Sisällön sijainnin solussa voi valita tasausnapista (5).

 

Reunaviivojen laatiminen

Maalaa alue johon haluat reunaviivat (1). Valitse Reunat-valikosta sopiva vaihtoehto reunaviivoiksi (2). Täältä voit myös poistaa tehdyt viivat valitsemalla Ei reunaviivaa-kohdan valikosta.

 

Video

 
 

Aiheeseen liittyvät linkit

Excel käyttöä
 - Excel 2010 opas - Microsoft
 - Excel 2010 linkkejä ja vinkkejä

Opetusmateriaalia (PDF)
 - Excel perusteet

 

 

Kysy neuvoa tai anna vinkki

 

Tiedotteet ja aikataulut


Tervetuloa kurssille!

 

Tehtävät ja palautus

Excel harjoituksia

1. Muokkaa aikaisemmassa tehtävässä täytettyä taulukkoa siistimmäksi ja selkeämmäksi. Muokkaa tekstejä, viivoja ja solun värejä.

  1980 1990 Ero Ero% %
osuus 1980
%
osuus 1990
Erilliset pientalot 773 908        
Kytketyt pientalot 23 53        
Asuinkerrostalot 44 45        
Kesämökit 252 368        
Saunat 548 932        
Summa            

 

Max    
Min    
Keskiarvo    

Palauta vastaukset verkkoon alla olevasta linkistä. Palauta tehtävät PDF-muodossa. Palautuskansio on salasanasuojattu. Saat käyttäjätiedot opettajalta. Palauta tiedosto varustettuna omalla nimelläsi ja winhatunnuksellasi muotoon:
sukunimi_etunimi.txt

» Palauta tiedosto tänne