Internet-ohjelmointi 2

 Etusivu

phpMyAdmin

phpMyAdmin ohjelma
phpMyAdmin on selaimen avulla graafisesti käytettävä MySQL-tietokannan hallintatyökalu. Yleensä tämä on valmiiksi asennettu palvelimille joilla on MySQL käytössä. Jos tätä ei ole asennettu, voi sen ladata netistä ja asentaa itse käyttöön.

Se osaa hoitaa tietokantojen, taulukoiden, kenttien ja rivien luontia ja muokkaamista SQL-tietokantaan. Ohjelmassa voi myös ajaa SQL-lausekkeita suoraan. Sen avulla voi myös viedä tietokannan tietoja Office-ohjelmiin.

 

phpMyAdmin käyttö esimerkki
Voit aloittaa oman tietokannan ja taulukon rakentamisen menemällä
phpMyAdmin-hallintasivuille selaimella. Kirjaudu sisään joko asennusvaiheessa annetuilla salasanoilla tai webbihotellin määräämillä käyttäjätunnuksilla. Voit luoda uuden tietokannan harjoitusta varten.

Uuden taulukon voit luoda tietokantaikkunan alareunassa kohdassa
Luo uusi taulu tietokantaan..

Sivuilla näet listan kaikista aiemmin tehdyistä taulukoista. Luo uusi taulukko antamalla taulukon nimeksi "puhelin" ja anna kenttien määräksi 3. Klikkaa nappia-"Siirry"  samalla rivillä.

Seuraavaksi voit määrittää kentille nimet ja arvot. Ylimmäiseen määritellään sarakkeen arvo. Tyyppi- määrittelee annettavan arvon muodon, esim luku tai teksti. Pituus antaa taulukon sakkeelle pituuden. Määrittelemällä tämän voimme pienentää tietokannan suuruutta. Indeksi määrittelee avainluvun jota tarvitaan, jotta tietokanta osaa erottaa tietueet toisistaan. Tähän pitää määrätä sarake, jossa ei koskaan tule samanlaista lukua kahdelle eri tietueelle. Jos käytössä on esimerkiksi asiakasnumero, jonka halutaan tulevan automaattisesti, voidaan ruksata kohta AUTO_INCREMENT.
 

Sarake numero
Tyyppi INT
Pituus 30
Indeksi PRIMARY
Sarake nimi
Tyyppi CHAR
Pituus 50
Sarake osoite
Tyyppi CHAR
Pituus 50

Arvojen jälkeen voit hyväksyä tiedot klikkaamalla tallenna-nappia. Valitsemalla Lisää rivi-tasku, voit kokeilla täyttää tietoja tietokantaan, joita myöhemmin voimme käyttää sivuilla. Lisää muutamat tiedostot. Hyväksy tiedot klikkamalla Siirry-nappia.

Taskusta Selaa voit tarkastella syötettyjä tietoja. Täältä voit myös muokata tai poistaa tietueita.

 

 

Video

 
 

Aiheeseen liittyvät linkit

phpMyAdmin
 - phpMyAdmin kotisivut

Opetusmateriaalia (PDF)
 - phpMyAdmin-opas

 

 

Kysy neuvoa tai anna vinkki

 
 

Tiedotteet ja aikataulut

7.1 Tervetuloa kurssille
SQL-tunnukset ja ftp testaus

 

Tehtävät ja palautus

Harjoitus phpMyAdmin

1. Laadi tietokanta jossa on taulu neljällä tai useammalla kentällä. Laadi musiikki tietokanta johon voi syöttää tietoja cd-levyistä. Kentissä pitää olla hinta, artisti, albumin nimi ja tuotenumero.

Tehtävästä palautetaan myöhemmin www-osoitteet joten nyt ei tarvitse vielä palauttaa mitään.

» phpMyAdmin osoite ja salasanat