www ja editorit

 Etusivu

Expression web kotisivut linkitykset

Nyt valmistamme ensimmäisen sivun pohjalta lisää sivuja sivustoomme. Teemme myös muutoksia eri sivuille ja lisäämme kuvia sekä linkkejä.
 
Kuvien lisääminen tekstiin

Voit lisäillä kuvia tekstin yhteyteen tai muuten sivuille valmistamalla ne oikean kokoiseksi kuvankäsittelyohjelmalla. Talleta kuvat sivuston yhteyteen. Voit klikata F5-näppäintä kansionäkymässä jotta saat tallentamaksi kuvat näkyviin. Ota hiiren osoittimella kiinni tallettamastasi kuvasta (1) ja vedä se haluamaasi kohtaan sivuilla (2). Klikkaa ok ominaisuusikkunaan joka ilmestyy ruutuun. Jos haluat muuttaa kuvan ominaisuuksia edelleen, voi klikata kuvaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitsemalla kuvan ominaisuudet Picture Properties (3).
Taskusta Appearance (4) voit säätää kuvan sijainnin suhteessa tekstiin (5). Näillä asetuksilla teksti kiertää kuvaa. Saat kuvan ja tekstin väliä suurennettua kohdasta Horisontal ja vertical margin (6). Jos haluat muuttaa kuvan kokoa sopivammaksi, voit tehdä sen kohdasta Specify size (7). Kuva on kuitenkin pyrittävä tekemään jo alunperin sopivan kokoiseksi, koska kuvan muuttaminen tästä toiminnosta voi tehdä siitä epätarkan. Kyväksy lopuksi kuvan ominaisuuksien muutokset OK-napista (8).
Sivujen kopiointi

Kun olet saanut valmiiksi ensimmäisen sivun, voit käyttää sivua mallipohjana. Kaikkia sivuston sivuja ei kannata luoda alusta astu uudelleen, vaan kopioida ensimmäinen sivu ja muuttaa sisältö. Näin sivujen tyyli ja elementtien sijoittelu pysyy samana joka sivulla ja niitä on miellyttävä käyttää. Muista tallentaa sivu ennen kopiointia Ctrl+S näppäinyhdistelmällä tai klikkaamalla valikon tallennusnappia. Klikkaa kansiolistan ensimmäistä sivua jonka nimi on default.html hiiren oikealla näppäimellä ja valitse listasta kohta Copy. Voit myös vaihtoehtoisesti kopioida sivun näppäinyhdistelmällä Ctrl+C.
Klikkaa kansiolistan pohjaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitse Paste tai käytä yhdistelmää Ctrl+V. Tee se kolme kertaa jolloin olet tehnyt kolme kopiota ensimmäisestä sivusta.
Anna uusille sivuille paremmat nimet klikkaamalla rauhallisesti kaksi kertaa nimeä. Älä käytä nimeämisessä erikoismerkkejä, välilyöntejä äläkä ÄÖÅ-kirjaimia.
Tuplaklikkaa kaikki uudet sivut auki sivunäkymään. Näet sivujen nimet taskuista (1). Tee jokaisesta sivusta muutokset, jotka sivuille haluat tehdä. Voit aluksi vaihtaa joka sivulle oman otsikon (2), jotta sivujen linkittäminen helpottuu. Jos taskun nimen perässä on tähti (*) ei sivua ole vielä tallennettu. Se poistuu kun klikkaat tallennusnappia.
Linkkien luominen

Avaa yksi sivuista jotka olet tehnyt. Maalaa ensimmäinen valikon linkkiteksti (1). Klikkaa yläpalkin linkkikuvaketta (2), josta saat auki linkkiominaisuusikkunan Insert hyperlink.
Voit valita mihin sivuun maalaamasi teksti linkittyy aktivoimalla kyseinen sivu (1). Lista näyttää ensin avoinna olevat sivut. Valittu linkittyvä sivu näkyy Address-ruudussa (2). Tähän voit kirjoittaa myös halutessasi koko internetosoitteen, jos haluat linkittää testin muualle internettiin. Osoite pitää olla muotoahttp://www.sivunnimi.pääte, eli koko osoite. Target frame-napista (3) voit säätää sivun aukenemaan uuteen ikkunaan kohdasta New window (4). Hyväksy muutos OK-napista (5). Hyväksy linkki OK-napista (6).

Toista linkkien teko valikon jokaiseen linkkiin ja jokaiselle valmistamallesi sivulle.
Talleta sivuun tekemäsi muutokset painamalla näppäimistössä kirjaimia Ctrl+s näppäimiä tai klikkaamalla Save-nappia. Voit katsoa sivujasi selaimesta klikkaamalla F12 näppäintä.

Voit myös tarkastella tätä mallia klikkaamalla tästä.

 

Video

 
 

Aiheeseen liittyvät linkit

Editorin käyttö
 - Lataa Expression Web
 - Lataa opaskirja
 - Expression Web tutorials 

 

Kysy neuvoa tai anna vinkki

 

Tiedotteet ja aikataulut